Meld je aan voor het project LAge Rug Support (LARS)!

LARS (LAge Rugpijn Support) is een digitale (keuze)hulp die helpt bij het kiezen van de behandeling die het best past bij een cliënt. LARS zet de kenmerken van elke behandeling op een rij en helpt de cliënt bij het nadenken over wat voor hem/haar belangrijk is. Zo kan een cliënt zich goed voorbereiden op het gesprek bij de fysiotherapeut. Samen met de fysiotherapeut kiest de cliënt uiteindelijk voor één van de behandelingen.

Wie kan er meedoen?

  • Fysiotherapiepraktijken die met enige regelmaat cliënten met chronische aspecifiek lage rugpijn (> 12 weken) zien en behandelen.
  • Binnen de fysiotherapiepraktijk er minimaal 2 a 3 fysiotherapeuten meedoen die 5 a 10 cliënten kunnen zien/werven in de periode van april tot en met januari 2024 (u wordt ondersteunt door fysiotherapeut ( i.o.)).
  • Bereid en openstaan om in het eerste gesprek met een cliënt tijd/ruimte in te richten om het behandeladvies vanuit LARS te bespreken.

Wat levert deelname op?

Door mee te doen draag je bij aan vooruitgang en innovatie. Je helpt mee aan nieuwe oplossingen om cliënten met chronische aspecifieke lage rugpijn een betere zorg te verlenen.

  • Scholing over chronische aspecifieke lage rugpijn, diagnostiek, samen beslissen en therapiekeuze.
  • Praktijkervaring op welke wijze een digitale keuzehulpmiddel je diagnostisch proces kan ondersteunen.
  • Accreditatiepunten wetenschappelijk onderzoek KNGF/Keurmerk Fysiotherapie.

Scroll naar boven